Sinteză concisă pentru o panoramă rapidă

Autorul/autoarea poartă pseudonimul de JenX pe forumul softpedia; face o introducere bună în problematica islamică, motiv pentru care am decis să o public

… Celor care consideră că Islamul este o religie a păcii, celor care susțin că Islamul s-a răspândit în lume prin pace și toleranță și de asemenea celor ce nu înțeleg cum o religie atât de “pașnică” poate fi privită vreodată ca fiind primitivă, sălbatică și dezumanizantă:

Cu 14 secole în urmă un sociopat tiranic, pedofil și analfabet numit Mohamed a format împreună cu banda lui de teroriști o religie sălbatică și opresivă numită Islam, prin acte inimaginabile de cruzime, genocid, crime, violuri și furt. În traducere liberă din limba arabă cuvântul “islam” înseamnă „predare”, „supunere” necondiționată voinței lui Allah. Încă de la fondarea sa, islamul a lăsat ca moștenire viitoarelor generații atrocitatea și crima.
Cartea sfântă a musulmanilor conține instrucțiuni precise în legătură cu modalitățile de a jefui, prăda, viola, tortura și ucide pentru interesele islamului. Pentru acest motiv Coranul poate fi considerat o colecție de acte și idei teroriste. Mohamed a fost un individ care a distrus pacea oriunde a ajuns, aducând în schimb teroare, carnagiu și moarte. Și a făcut toate acestea în numele lui… Dumnezeu.
In timpul vietii sale, Mohamed a organizat cel putin 86 de expeditii impotriva populatiilor care refuzau sa-i urmeze invatarurile, sau impotriva celor care ii stateau in calea ambitiilor. Acesta a dus o viata de criminal in serie, violator, terorist si faptuitor de genocid pe intreg teritoriul Arabiei. Alaturi de arabii pagani, multi evrei si crestini au cazut victime acestui terorist despotic. Intr-unul din aceste raiduri 800 de evrei au fost decapitati cu sange rece si multi altii au fost luati ca prizonieri, ca ulterior sa fie ucisi in numele ”induratorului” Allah sau vanduti ca sclavi.
De-a lungul timpului, desi au existat perioade de relativa acalmie, minoritatile sau non-musulmanii au fost intotdeauna persecutati de islam.
De fapt, intreaga ideologie islamica este bazata pe ura intensa fata de non-musulmani. Pentru musulmani exista doua tipuri de “dusmani” non-musulmani: kafir (cei care nu cred in islam) si ahl al-kitab (oamenii cartii). Kafir-ii au doua optiuni in viziunea islamica: trebuie ori sa se converteasca ori sa fie executati. „Oamenii cartii” sunt in principal crestinii si evreii. Acestia, pentru a evita conversia fortata sau moartea trebuie sa se supuna autoritatii musulmane. Desi acestia pot sa-si pastreze religia originala, statutul lor se transforma in „dhimmi” (statut de „tolerat” inferior). Astfel, crestinii sau evreii, in locul conversiei fortate sau a mortii, pot sa ramana relativ nemolestati atata timp cat recunoasc superioritatea musulmanilor. Totusi, asa cum au simti-o pe pielea lor cei 100.000 de libanezi crestini ucisi de musumani, si populatia asediata a Israelului, aceste „garantii” s-au dovedit a fi inutile.

Coranul contine 123 de versete privind lupta si crima pentru cauza lui Allah. Printre acestea, cateva pasaje ar fi:

– Musulmanii sunt incurajati recurga la ocupatia „sfanta”, lupatand pentru cauza lui Allah (Sura 2:273)

– Allah va oferi o recompensa foarte generoasa celor care vor lupta pentru el. (Sura 4:96)

– In privinta infidelilor (necredinciosilor), acestia sunt „dusmanii inraiti” ai musulmanilor (Sura 4:101). Musulmanii trebuie „sa-i opreasca, sa-i astepte in ambuscada si sa-i asedieze pretutindeni” (Sura 9:5). Ei trebuie „prinsi si ucisi oriunde vor fi gasiti, ucideti-i oriunde ii veti gasi, cautati fara incetare dusmanul islamului”(Sura 4:90). „Luptati-va cu ei pana cand islamul castiga suprematia”(Sura 2:193). „Taieti-le capul si varfurile degetelor” (Sura 8:12).

-Daca un musulman nu merge la razboi, Allah il va ucide (Sura 9:39). Acestuia ii va fi spus, „focul razboiului este cumplit, dar si mai cumplit este focul iadului” (Sura 9:81)

– Musulmanii trebuie sa fie „nemilosi cu necredinciosii”(Sura 48:29).

– Un musulman trebuie „sa se bucure de bunurile” obtinute prin razboi(Sura 8:69).

– Oricine lupta impotriva lui Allah sau renunta la islam in favoarea altei religii „trebuie sa fie ucis, crucificat, sau trebuie sa-i fie taiate picioarele si mainile” (Sura 5:34). ” Ucide pe oricine isi schimba religia islamica”. Sahih Al-Bukhari (9:57)
– „Ucide idolatrii oriunde ii vei gasi, ia-i ca prizonieri, asediaza-i si ia-i prin surprindere prin ambuscada (Koran 9:5). „Inlantuieste-i si arata-le focul iadului” (Koran 69:30-37)

– „Voi instaura teroarea in inimile necredinciosilor. Capul acestora si varfurile degetelor vor fi taiate”(Koran 8:12) „Acestia trebuie ucisi sau crucificati sau le vor fi taiate mainile si picioarele din parti opuse ale corpului”(Koran 5:33)

– „Pardisul sta la umbra sabiilor” Sahih al-Bukhari Vol 4 p55

Paradisul islamic consta in virgine nenumarate, baieti tineri (pentru cei care sunt gay), fantani cu apa, vin, fructe si bogatii(bijuterii, aur, perle, matasuri).
Promisiunea lui Mohamend intr-un paradis care intruchipeaza implinirea suprema a tuturor dorintelor lumesti n-a fost decat un siretlic sinistru care a avut ca scop recrutarea celor care nu aveau nici o speranta in a obtine vreodata aceste lucruri in viata reala. Ca urmare, stiindu-se „asigurati” la un asemenea paradis doar prin simplul fapt ca urmeaza islamul, musulmanii pot comite fara nici un resentiment crime, violuri, jafuri, furturi, si atacuri sinucigase.
Acesta este motivul care i-a determinat pe musulmani de-a lungul secolelor sa maltrateze si ucida oameni de alte religii si sa le profaneze locurile de venerare .
Cu toate acestea, paradoxal, islamul este numit religia PACII!

Pana cand o natiune nu imbratiseaza islamul, aceasta este considerata un camp de batalie (Dar-ul-Harb). Dupa ce aceasta se converteste la islam (sau toti locuitorii acesteai sunt alungati sau ucisi) natiunea devine taram al „pacii”.

Islamul in lume.

Liderul taliban suprem al Afganistanului Mullah Mohammed Omar a dat un decret care enunta ca statuile Buddiste reprezinta o insulta la adresa islamului. La doar cateva zile dupa acest decret, toate statuile Buddiste din Afganistan au fost distruse, inclusiv o statuie uriasa sculptata in gresie datand din secolul 5, din Bamiyan. In tot acest timp lumea civilizata nu putea face altceva decat sa priveasca.

Doua articole din cotidianul L.A. Times scriu despre musulmanii din Indonezia care-i forteaza pe crestinii de toate denominatiile sa se converteasca la islam sub amenintarea taierii gatului. Mii de crestini au fost initial convertiti, apoi conform dictatului islamic rigid, fortati sa se supuna la mutilarea genitala a preputului si clitorisului(efectuate cu cutite de bucatarie si lame de ras), pentru a se conforma cu standardele musulmane.
Algeria este devastata de lupte intre fundamentalistii islamici si armata.
Nigeria este in mijlocul unui razboi in care musulmanii ucid crestinii si le ard bisericile.
In Kenya partidul islamic a declarat razboi impotriva guvernului.
In Turcia guvernul musulman secular este amenintat de pardidul islamic militant Refah.
Sudanul este devastat de un razboi civil intre musulmanii din Nord si crestinii din Sud. Regimul militant musulman din Sudan macelareste crestinii care refuza sa se converteasca la islam. In acest razboi au fost ucisi peste doua milioane de sudanezi, dintr-o populatie totala de 35 de milioane. World Net Daily
De asemenea un razboi mocneste intre Eritrea musulmana si Etiopia crestina. Razboiul dintre Azerbaigienii musulmani si armenii crestini a avut ca rezultat 35.000 de victime.
Musulmanii din Serbia au distrus si pradat 107 biserici si manastiri.
Taghestan , Turkmenistan , Tajikistan si Uzbekistan au demarat insurectii impotriva regimului ortodox rus si se estimeaza ca pana in anul 2050 Rusia va fi fortata afara din Asia Centrala de catre invadatorii islamici din exterior cat si din interior(musulmanii au o natalitate de 5 ori mai ridicata decat rusii non-musulmani).

Zece mii de libanezi crestini au fost masacrati in anii 1860, si inca 100.000 in timpul razboiului civil Libanez (provocat de Yasser Arafat si a sa „Organizatie de Eliberare a Palestinei”) intre anii 1975-1990. Mi de femei au fost violate. Damour a fost candva o localitate libaneza crestina infloritoare, asta inaite ca 500 de civili sa fie ucisi si restul populatiei alungata. Acest tip de violenta si intoleranta simbolizeaza tratamentul primit de crestini din partea musulmanilor in Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, in locul unui mandat de arestare international, Yasser Arafat a primit …PREMIUL NOBEL PENTRU PACE !
Chiar si crestinii non-musulmani din zonele controlate de „Palestinieni” au de suferit. Procentul de crestini din Betleem a fost de 70% in anii 70. In prezent Betleemul este 70% musulman.
In vestul provinciei chineze Xingjiang teroristii separatisti musulmani Uighur sunt din ce in ce mai activi.
Filipine este o tara cu un procent de catolici/crestini de 95%. Cu toate acestea gruparea musulmana rebela numita Abu Sayyaf s-a aliat cu Al Quaeda in scopul creerii unei natiuni islamice independente.
Musulmanii din Indonezia sunt de asemenea in razboi cu crestinii din Timorul de Est. Malaezia este o bomba cu ceas gata sa explodeze intre musulmani si minoritatile chineze si indiene.
Teroarea islamica inunda strazile Indiei cu teroristi musulmani care sunt interesati nu de eliberarea Kasmirului din India, ci de un obiectiv mult mai maret: intensificarea jihadului in scopul transformarii Indiei intr-un stat islamic. In acest proces multi buddisti si crestini au fost orbiti, le-au fost taiate capetele si degetele iar altora le-au fost introduse vergele de fier in abdomen si membre. Multe femei si copii au fost violati in grup, adesea in fata sotilor sau tatilor lor. Soldatii musulmani pakistanezi au violat un sfert de milion de femei Bengaleze in anul 1971 si au ucis 3 milioane de civili neinarmati. Aceste atrocitati nu sunt considerate un pacat in cadrul islamului deoarece liderul religios al soldatilor a decretat ca locuitorii din Bangladesh sunt „infideli”. Ca si consecinta sute de temple au fost profanate, statui distruse, sute de case jefuite si arse.

Colonelul Khaddafy si armata sa libiana au efectuat numeroase incursiuni militare in Ciadul vecin. Chiar si comunitatea crestina copta din Egipt (10% din populatie) traieste sub auspiciul opresiunii iminente.

Musulmanii au o zicala: „Prima data distrugem oamenii zilei de sambata (evreii) ..apoi oamenii zilei de duminica (crestinii)”. Cand vor fi terminat de convertit sau ucis non-musulmanii, acestia ii vor urmarii pe cilalti musulmani. Razboiul de 10 ani din Iraq a avut ca rezultat moartea a peste un milion de musulmani practicanti sub pretextul unei dispute teritoriale. Adevaratul motiv care a aprins acest conflict a fost insa ura dintre cele doua diviziuni islamice conflictuale din Iraq – shia si sunni.

Cea mai mare concentratie de musulmani, totalizand un procent de 180 de milioane se afla in Indonezia, urmata de Pakistan cu 125 de milioane, Bangladesh cu 109 milioane si India cu 84 de milioane, restul fiind raspanditi in alte 100 de tari.
La fiecare 4 persoane de pe glob, una este musulmana. Islamul este acum al doilea grup religios ca marime in Franta, Marea Britanie si SUA.

Islamul este o religie militanta, intoleranta si incendiara ai carei adepti atunci ating pragul critic de 10% dintr-o populatie data incep sa instige violenta, revolta si Jihad – cu alte cuvinte o declaratie de razboi impotriva Civilizatiei Vestice.

Europa sub asediu

Musulmanii au o rata a natalitati de 3.6 fata de 1.4 cat au europenii. In acest ritm, cei 50 de milioane de musulmani vor transforma Europa intr-un continent islamic in decursul a doar cateva decenii. In anul 2020 musulmanii vor numara un procent de 10% din populatia totala a europei.
In 20 de ani musulmanii vor reprezenta 30% din populatia totala a Frantei iar in 30-40 de ani acestia vor fi majoritari. In 10 ani musulmanii vor fi majoritari in Spania si Italia. In 30 de ani, populatia musulmana a Marii Britanii a crescut de la 82.000 la 2 milioane, jumatate de milion din acestia fiind doar in Londra. Londra a devenit astfel principala rampa de lansare pentru propaganda pro-Araba, pro-islamica si pro-Palestiniana pe internet.
Oficialitatile din cadrul departamentului Anti-terorism estimeaza ca 10.000 – 15.000 de musulmani de pe teritoriul Britaniei sunt suporteri Al Qaeda.
Musulmanii din Marea Britanie s-au exprimat clar asupra faptului ca nu au de gand sa se asimileze. 81% dintre acestia se considera mai intai musulmani in timp ce doar 7% suta se considera mai intai cetateni britanici.

In Danemarca cei 200.000 de imigranti musulmani incearca sa-si impuna valorile anti-israeliene, anti-americane si anti-occidentale celor 5 milioane de locuitori danezi. Desi musulmanii reprezinta doar 4% din populatia totala tarii, acestia consuma peste 40% din fondurile alocate ajutorului social. Acestia reprezinta de asemenea 65-75% din numarul total de violatori condamnati ..aproape toate victimile acestora fiind danezi non-musulmani. Evaluari demografice au estimat ca in 40 de ani unul din 3 danezi va fi musulman.

In Suedia unul din 22 de locuitori este acum musulman, islamul fiind a doua religie ca numar de adepti. Din 9 milioane de locuitori suedezi, 400.000 sunt musulmani. Acest fapt duce la o sporire drastica a violentelor anti-semite impotriva evreilor suedezi (in numar de 17.000).

In Olanda, datorita lipsei totale de legi anti-terorism si a nivelului foarte inalt de toleranta religioasa, culturala si juridica, gruparile teroriste fundamentalist-islamice au proliferat nestingherite. Musulmanii numara acum un procent de 15% din totalul populatiei. In 20 de ani, majoritatea persoanelor sub 18 ani vor fi musulmani iar din totalul nou-nascutilor 50% vor fi musulmani. In Amsterdam unul din cele mai populare nume de botez este Mohamed. In urmatorii 10-15 ani musulmanii vor constitui populatie majoritara in Amsterdam.

Doua milioane de musulmani traiesc in Germania, un milion in Italia, 200.000 in Spania si 500.000 in Belgia. Jumatate din totalul copiilor nascuti acum in Belgia sunt Musulmani.

In Italia 95% din violatorii condamnati si 85% din criminalii condamnati sunt musulmani.
Franta anului 1945 numara 100.000 de musulmani. In prezent acestia reprezinta 7 milioane dintr-un total de 60 de milioane de locuitori. Musulmani reprezinta deja 25% din numarul total de civili sub 21 de ani. Daca natalitatea continua la aceasi rata ca in prezent, in anul 2030 un sfert din populatia Frantei va fi musulmana, mai mult decat suficient pentru a determina cine controleaza executivul parlamentar national. Statisticile arata ca desi musulmanii reprezinta 12% din populatia Frantei, 70% dintr-un total de 60.775 de prizonieri din inchisorile frantei sunt musulmani. Toate suburbiile urbane ale Frantei sunt controlate de bande de arabi sau musulmani africani. Unul din 5 copii nascuti in Franta este musulman. Mohamed este unul din cele mai intalnite nume alaturi de ..Pierre iar in Parisul se afla cea mai mare comunitate araba din afara Orientului Mijlociu. O mare proportie din musulmanii din Franta sunt sub-scolarizati si se bazeaza nu pe educatie si munca ci pe ajutorul social si activitati infractionale. Violenta musulmana cuprinde violuri (95% dintre violatori sunt musulmani), crime (85% din crime sunt comise de musulmani), jafuri si vandalism (58% comise de musulmani), batai de strada si atacuri asupra profesorilor, lucratorilor publici si a politistilor.

Elvetia nu este nici ea scutita de invazia musulmana, numarand un procent de 20% dintre locuitorii ei ca musulmani.
In total, Comunitatea Europeana numara 15-17 milioane de locuitori musulmani.

In urmatoarele cateva decenii Rusia va deveni un stat majoritar musulman. Rata de crestere a populatiei musulmane in aceasta tara incepand cu anul 1989 si pana in prezent este de 40-50%, in functie de gruparea etnica. In prezent pe teritorul Rusiei sunt 8000 de moschei, pe cand acum 15 ani erau doar 300. Conform statisticilor, pana la sfarsitul anului 2015 numarul total de moschei pe teritorul Rusiei va fi de 25.000.

In SUA si Canada statisticile sunt similare.

Cu o populatie musulmana globala care se dubleaza odata la fiecare 35 de ani tendinta este clara iar procesul ireversibil. Musulmanii sunt fundamental-neasimilabili.

Islamul detine un arsenal inepuizabil de potentiali martiri gata sa se sacrifice si sa sacrifice in numele lui Allah. In taberele de vara pentru copiii palestinieni, acestia nu invata sa cante sau sa se joace ci cum sa traga cu o arma semi-automata si cum sa-si lege cel mai eficient dinamita pe piept.. Ei sunt invatati sa urasca evreii si iubeasca moartea inca de cand sunt in fasa.
Marea majoritate a musulmanilor, chiar si cei din occident, sunt loiali si fideli legilor de baza ale koranului. In cel mai bun caz acestia sunt suporteri pasivi ai fundamentalismului si al islamului militant. In cel mai rau caz sunt suporteri activi ai teroristilor sinucigasi arabi si pun la cale transformarea finala a democratiilor occidentale in natiuni islamice.
Asta nu inseamna ca printre musulmani nu sunt si oameni buni, evident ca sunt. Dar cultura, valorile si conceptiile musulmane sunt beligerante, violente si nedemocratice, avand un set de reguli si valori diametral opuse valorilor si invataturilor iudeo-crestine.
Se va schimba vreodata lumea musulmana sau va incerca macar sa faca un compromis? Acesta este lucrul cel mai putin probabil, intrucat acestia au declarat ca “orice compromis este imposibil pentru noi din moment ce legile islamice au fost date de Allah insusi si nu de catre oameni”.
In momentul de fata societatea occidentala incepe sa colapseze sub povara islamului si nu stie cum sa reactioneze. In timp ce razboinicii islamici sunt dispusi sa accepte sacrificiul si moartea, vestul da inapoi in fata dezastrului si a pierderilor omenesti.
Unde islamul triumfa acesta isi afirma dreptul de a-si impune dogma, in timp ce vestul predica toleranta si egalitatea.
Islamul impune lumii intregi o amenintare care este mult mai cumplita decat defrisarea, distrugerile nucleare sau SIDA. Aceasta este o boala insidioasa care patrunde cu repeziciune in venele umanitatii. Fiecare persoana trebuie sa realizeze natura distructiva si nefasta a acestei religii intrucat aceasta erodeaza fundatia umanitatii insasi -abilitatea individului de a gandi si a se exprima liber.

Alte acte comise de islam impotriva umanitatii:

Incendierea bibliotecii din Alexandria, la ordinal Califului Umar I.
Ordinul acestuia catre Amir Amron ibn al-Ass este pastrat si astazi si suna asa:
“ In legatura cu cartile iata raspunsul meu. Daca continutul lor nu este in accord cu cartea lui Allah nu exista nici un motiv sa le pastram, caci in acest caz cartea lui Allah este mai mult decat suficienta. Daca acestea nu contin date in acord cu cartea lui Allah purcede si distruge-le.”
700.000 de scroluri, unele dintre acestea fiind lucrari de peste 1000 de ani vechime, matematica, stiinte si filosofie au fost distruse.
Ibn al-Kifti a scris inapoi califului ” a durat 6 luni de zile distrugerea intregii mase de material”.

Daca Alexandria a pierdut doar una din pretioasele sale biblioteci, India a pierdut milioane de carti de matematica, astronomie, filosofie si alte stiinte din perioada Buddismului Vedic. De exemplu, faimosul colegiu sanscrit Vishaldev din capitala Gujrat a fost distrus de eunucul Qutubuddin Aibak in anul 1196 D.C. Faimoasa Universitate din Nalanda a avut aceeasi soarta in anul 1200 D.C. cand Mohammed Bakhtiyar Khilji a atacat orasul, a ucis calugarii buddisti si a violat calugaritele. In timpuri mai recente, armata musulmana pakistaneza a atacat Bangladesh-ul si a ucis 3.000.000 de hindusi bengalezi. Primul obiectiv atacat a fost Universitatea Dhaka unde femeile studente au fost violate si ucise cu bestialitate.

In anul 1560 o escadrila turca sub comanda lui Piali Pasha si a corsarului Dargut a anihilat flota spaniola din Tunisia si a luat fortul spaniol Djerba. Toti cei 5000 de prizonieri au fost masacrati, oasele acestora formand o colina inalta de 6 metri. Colina a fost numita “fortareata de oase” si a rezistat timp de aproape 3 secole.

In anul 1894, sultanul Imperiului Otoman Abdul Hamid a dispus masacrarea armenilor din Sasun dupa ce acestia au refuzat sa accepte o marire cu 100% a darilor impuse de imperiu. 3000 de rebeli au fost ucisi, femeile violate si mutilate iar copiii izbiti de stanci. Campania impotriva armenilor a continuat: in Trebizond au fost ucisi 1000 de armeni, in Arabkir 2800, in Urfa 8000, plus inca 3000 care au fost arsi de vii in catedrala in care se adapostisera. In August 1896 bande de turci au invadat strazile Constantinopolului masacrand 5000 de armeni. In total, intre anii 1894 – 1896 se estimeaza ca au fost ucisi 100.000 de non combatanti armeni, 50.000 au murit din cauza foametei, 40.000 s-au convertit fortat la islam si inca 100.000 au luat calea exilului.

In data de 20 iulie 1974, sub comanda presedintelui turc Fahri Koroturk a fost luata decizia de a invada Ciprul. Numarul de turci de pe insula Cipru era de 150.000 in timp ce 503.000 erau greci. Inainte de invazie procentul de turci de pe insula era de 18%. Cu toate acestea ei au pretins o suprafata de 38% din intreaga insula, eliberabila in 24 de ore. In aceeasi zi casele si proprietatile grecilor au fost predate turcilor ciprioti. Satele grecesti au fost bombardate cu napalm fara nici o distinctie in timp ce in orasele cu populatie mixta tintele au fost selectate cu grija : biserici crestine, spitale si scoli. Totalul pierderilor omenesti a fost de 4000 – barbati, femei, copii si 1619 dati disparuti. 40% din insula reprezentand 65% teren arabil, 60% din sursele de apa, 70% din zacamintele minerale, 70% din industrie si 80% din resursele turistice au cazut sub dominatie turca.

In 1976 dictatorul despotic Idi Amin din Uganda a invadat Tanzania, pradand, violand si ucigand peste 280.000 de civili nevinovati. In present Idi Amin traieste in exil in Arabia Saudita.

Lista poate continua la nesfarsit: atrocitatile comise in republica islamica Mauritania, persecutia Bahai-lor in Iran la ordinul lui Ayatollah Khomeini, etc. Sute de pagini pot scrise despre atrocitatile comise de catre musulmani in India asupra hindusilor si buddistilor –sute de temple, carti si alte manuscrise distruse, femei violate, torturate si ucise, barbati fierti, arsi, jupuiti si taiati de vii, copii taiati in bucati. Da, musulmanii sunt faptuitorii mandrii ai acestor acte profund inumane si grotesti in numele “induratorului” Allah, pentru cele 72 de virgine si 28 de baieti tineri promisi in paradis.

Cateva dintre „virtutile” profetului “pacii” (Mohamed) detaliate pe larg in coran:

– Pedofil – una din numeroasele sotii ale lui Mohamed a fost o fetita cu care acesta s-a casatorit pe cand aceasta avea doar 6 ani si a “consumat” casatoria cu ea pe cand aceasta abia daca implinise 9 ani. Mohamed avea la acea vreme 54 de ani.

– Misogin – in societatea islamica femeia nu are cu mult mai multe drepturi decat un sclav sau un animal. Acestea sunt proprietatea barbatilor fie ca acestia sunt tatii, sotii, frati sau fii lor. Pentru mai multe despre “drepturile” femeii in islam: Sura 37:22-23, Q.33.30; (Sura 33:28); (Sura 33:37); (Ibn Saad, al-Tabaqat, pp. 120-123); Sura 8:41; etc.

– Violator – atat el cat si oamenii sai violau femeile care cadeau prizoniere in urma atacurilor (Bukhari, Volume 5, Book59, Number 459) , (Bukhari 3.34.432), (Ibn Ishaq, p. 766) 3.46.718, 5.59.459, 7.62.135, 7.62.136, 7.62.137, 8.77.600, 9.93.506 Sahih Muslim 8.3383, 8.3388, 8.3376, 8.3377

Islamul si stiinta

Musulmanii sustin adesea ca islamul le-a lasat o mostenire bogata in descoperiri stiintifice care au pavat calea pentru noile descoperiri in tehnologia medicala. In privinta aceasta ei dau ca referinta perioada cuprinsa intre secolele 7 si 13, perioada cand Europa se afla in Evul Mediu iar lumea musulmana era in plin avant de cucerire a noi populatii si culturi.
Desi este incontestabil faptul ca lumea musulmana a fost mult mai avansata in acea perioada decat lumea crestina, acest lucru nu are nici o legatura cu religia islamica in sine (poate doar cu expansiunea militara). De fapt aceasta religie descurajeaza activ orice alt fel de cunoastere decat ea insasi, motiv pentru care cei mai mari invatati din lumea musulmana tind sa fie experti in religie si mai putin in stiinte.
La inceput lumea musulmana a avut mult de beneficiat de pe urma traducerilor stiintelor grecesti, persane si indiene. Pastrarea acestor texte de catre lumea islamica a reprezentat fundatia acesteia pentru cunoastere.
Multe dintre progresele atribuite islamului au fost insa imprumutate din culturile altor popoare cucerite de musulmani. De exemplu conceptul algebric al cifrei “0” a fost atribuit in mod eronat islamului, acesta fiind de fapt creat de catre hindusi si doar introdus de catre musulmani in occident, impreuna cu alte produse culturale care au fost folositoare noilor lor conducatori. Populatiile cucerite au contribuit enorm la istoria stiintei musulmane pana cand acestea au fost decimate gradual de conversia la islam (sub presiunea legii dhimmice). Concentratia musulmana dintr-o populatie data este direct proportionala cu declinul stiintific al acesteia. Nu este un accident faptul ca lumea islamica a avut prea putin de aratat din punct de vedere stiintific in ultimii 600 de ani. Acest lucru s-a datorat faptului ca intre timp islamul a ramas in pana de civilizatii noi pe care sa le canibalizeze.
Chiar si reprezentantii de seama si marii oameni de stiinta musulmani erau adesea considerati eretici la timpul lor si asta pe motiv intemeiat.
Una dintre cele mai stralucite minti date de lumea musulmana a fost omul de stiinta, medicul si filosoful iranian Al-Razi. Lucrarile sale impresionante sunt adesea prezentate astazi ca dovada a realizarilor musulmane. Ceea ce nu se stie insa este faptul ca Al-Razi a fost denuntat ca si blasfemiator pentru faptul ca acesta avea propria lui credinta religioasa, care in mod evident era in contradictie cu islamul traditional.
Chiar si contributiile atribuite islamului (adesea neclare) nu sunt spectaculoase, de exemplu inventia anumitor cuvinte precum “alchimie”, “alcool”, “alcalin” si “elixir”, dar nimic altceva cu valoare practica semnificativa care sa contribuie la tehnologia moderna. Originile adevarate ale realizarilor musulmane sunt adesea omise alaturi de semnificatia comparativa a acestora fata de realizarile vestice. Realizarile din domeniul stiintific, tehnologic si medical nu sunt ceva cu care musulmanii ar dori sa intre in competitie cu lumea vestica. Inovatorii islamici de astazi sunt cunoascuti in special pentru transformarea tehnologiei vestice (telefoane mobile, avioane, etc.) in instrumeste pentru crimele in masa.
Ca si concluzie, desi religia islamica nu este in totalitate ostila stiintei, aceasta nu trebuie confundata ca fiind incurajatoare a acesteia.
Marile realizari ale lumii islamice au fost facute fie de catre non-musulmanii care se aflau sub dominatie islamica fie de catre ereticii care aveau prea putin in comun cu islamul. Pe masura ce islamul preia controlul, descoperirile stiintifice intra in declin pana cand acestea sisteaza cu totul.

5 răspunsuri to “Sinteză concisă pentru o panoramă rapidă”

  1. costin Says:

    vladp9,
    am ramas fara cuvinte… textul este impresionant! Am cautat cu google portiuni din el sa vad daca mai apare si in alta parte, dar nu. Textul nu este decit pe forumul softpedia si acum pe blogul tau.
    Citindu-l m-a convins sa ma apuc cit de curind de citit coranul. JenX e o comoara vie. Poti da cumva de el?

    • vladp9 Says:

      @costin,

      voi incerca să dau de el, cât despre Qur’an, îți recomand să începi cu traducerea celor de la Cartier… vei înțelege de ce 😉

  2. emil Says:

    O buna introducere, intr-adevar. Am o obiectie.
    „In SUA si Canada statisticile sunt similare.”
    Nu sint similare. Canada are in jur de 800-900 de mii de musulmani la o populatie de 33 de milioane. SUA, mai greu de zis, aproximativ 5-8 milioane la o populatie de peste 300 de milioane. Iar SUA, fata de Europa si Canada, are o rata de fertilitate de aproape 2.1 (copii pe femeie) ceea ce o situeaza intr-o situatie demografica statica: nici nu creste, nici nu descreste. Populatia europeana descreste vertiginos.

    keep up the good work

  3. Jihadul, America și… restul lumii « Says:

    […] mai multe detalii citiți această sinteză și vedeți restul articolelor din secțiunea ”Veniți-vă în […]

Lasă un comentariu