„Comoara grecilor” (Irving Stone)

Heinrich_Schliemann

Nebun cel ce spune ca povestile nu se pot intrupa in realitate.

Il cunosteam din lecturi istorice de specialitate, acum insa am dat si peste un roman biografic dedicat exemplarei personalitati care a fost Heinrich Schliemann. Pe scurt despre acesta: se indragosteste de mic de „basmul” lui Homer, Iliada, ascultandu-si bunicul in fiecare seara. Atat de puternic marcat a fost de caderea Troiei, incat repeta intr-una ca Troia a existat si a jurat ca ii va gasi ruinele. Anii trec, devine barbat in toata firea, comerciant dupa traditia familiei. Avand un talent iesit din comun pentru limbile straine (a fost in stare la varsta de 11 ani sa scrie un eseu in latina despre Ulise si Agamemnon), reuseste sa stapaneasca fluent cel putin 7 limbi. De altfel, toate jurnalele sale (a calatorit mult in calitate de comerciant) le-a scris in limba tarii respective. Dupa ce acumuleaza o avere impresionanta, investeste totul in santiere arheologice, pe care le deschide in Asia Mica si in Peloponez. Visul copilului devine realitate – Troia i se dezvaluie, la fel si Micene cu civilizatia sa fastuoasa. Pe coperta puteti vedea masca de aur a lui Agamemnon gasita de insusi Schliemann.

In semn de pretuire pentru aportul sau la istoria antica, trupul lui Schliemann a fost depus intr-un mausoleu ridicat pe o colina ateniana

Si da! va recomand calduros nu doar acest roman, ci tot ce tine de viata acestui personaj incredibil: jurnale, memorii, monografii, tot!

238633207-2227452-500_500

Reclame

Un răspuns to “„Comoara grecilor” (Irving Stone)”

  1. -X- Says:

    Mi-ai dat o excelenta idee de lectura. De foarte multa vreme nu am citit nimic despre civilizatia greaca …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: